skip to Main Content
De Geist - Vinkenlaan 7 - 1834GN - Sint Pancras072 – 5641621info@dorpshuisdegeist.nl

Zaterdagavond 7 april – Schrijverscollectief SPRANK!

De Vroonermeer, het gebied tussen Sint Pancras en Alkmaar Noord, is de afgelopen jaren volledig omgewoeld. Waar ooit tuinders hun landerijen bewerkten, verrijst nu stadse nieuwbouw. De heren van SPRANK! hebben dit proces met argusogen gevolgd en tijdens het graafwerk talloze geheimen aan de kluiten ontfutseld. Mysteries waarover de plaatselijke bevolking al eeuwen het hoofd breekt, hebben zij meesterlijk ontraadseld. Zij weten waarom een paard het Pancrasser wapen siert. Zij verhalen over de lotgevallen
van een arme schatzoeker en het wonderlijke bezoek van een muzelman aan het dorp. Maar bovenal hebben zij – ieder naar eigen inzicht – de afkomst vastgesteld van de schedel die bij de bouw van gezondheidscentrum ‘De Vroonen’ is blootgelegd.

Schrijverscollectief SPRANK! heeft zijn eerste lustrumavond uitgekozen om alle geheimen te onthullen: op zaterdagavond 7 april maken zij in Dorpshuis ‘De Geist’ het publiek deelgenoot van hun bevindingen. Ook deze keer hebben de vier schrijvers hun verhalen gebaseerd op diepgaand onderzoek en ongeremde fantasie. Dit wilt u niet missen!

Schrijverscollectief SPRANK!-2018_v03

Back To Top
X